lördag 15 augusti 2009

Sveriges snyggaste partiledare har talat

Mona Sahlin, Sveriges snyggaste partiledare har idag talat i Nacka, Stockholm. Hon sa bland annat detta:

”Jag vill fortfarande veta om Reinfeldt kommer att göra sig beroende av SD för att kunna regera vidare. S kommer aldrig att göra det.”

Vi har ett år kvar till valet 2010. Under denna tid kommer det att avgöras om vi får vår första kvinnliga statsminister eller inte. Mona Sahlin valde idag att lyfta jämställdhet. Hon sa detta:

Makten är skevt fördelad. Det handlar om halva folkets frihet - hela folkets anständighet.

Det är klokt drag av Mona Sahlin att göra jämställdheten till valfråga. Där har högern inte mycket att sätta emot.

Hon frågade Reinfeldt detta:

Jag är beredd att göra jämställdheten till valfråga. Är du det?Andra bloggare om detta:

Kent Persson drömmer om en valvinst för högern nästa år och tror att Per Schlingmann kan lyfta moderaternas obefintliga politik på jämställdhetens område till höga höjder. Rent av till bästa parti i denna gren. KP tror vidare att Gudrun Schyman får luft under vingarna och kommer att ta röster från (s) och (v).

Länk: Kent Persson - Nu börjar Sahlins sista år i den politiska hetluften.


Peter Andersson ansåg att Mona Sahlins tal i dag saknade historia. Vilket skulle kontrastera mot Fredrik Reinfedlts tal i Almedalen i år som brann bra länge på svensk 1600-talshistoria. Istället talade Mona Sahlin om "det här vill jag", värderingar och framtid, menade Peter Andersson.

Länk: Peter Andersson - Mona Sahlins sommartal - några tankar


Läst i media:
Sahlin vill låna Norges könskvotering i styrelser. [DN ]
Henrik Brors kommenterar Mona Sahlins tal. [DN]
Valet en kamp om kvinnorna.[SvD]Andra som har bloggat om dessa ämnen: , , , , .

Och mer hittar du här.

9 kommentarer:

 1. Sveriges snyggaste partiledare? Vari ligger relevansen?

  Jag trodde att idealet var att välja de mest kompetenta förvaltarna som dessutom har samma ideologiska tillhörighet som än själv.

  Sverigest snyggaste... Dra ut huvudet ur arslet. Om du ska spy ut skit i etern med ditt eget namn kan man väl kräva någon form av miniminivå.

  SvaraRadera
 2. Lustigt att Mona snackar om jämställdhet, samtidigt som hon flörtar med islamister.

  SvaraRadera
 3. Anonym

  Relevansen, tja? Inte annat än jag tycker Mona är rasande snygg på bilden ovan. Sedan kan jag sympatisera med hennes ideologi och det torde framgå av den övriga texten i mitt inlägg.

  Sedan tror jag bestämt att det är du som står för skiten. Som inte ens dristar sig till att skriva sitt namn. Rubriken till inlägget, som i sin mindre politiska korrekta form var då tillräcklig för att fånga en fluga som dig .....


  Platinaapa
  Islamister? Förklara närmare .....

  SvaraRadera
 4. undrar vad som är värst - att en borgerlig regering kanske tvingas till förhandling med SD eller en Socialistisk som tvingas lyssna på totalitära V?

  SvaraRadera
 5. SD pratas det om men underskatta inte PP?

  SvaraRadera
 6. Den stora frågan är ju om Sahlin kommer att använda sig utav SD för att fälla Alliansen. Mycket talar ju för att en sådan situation kan uppkomma. Det är inte Reinfeldt som behöver SDs stöd utan oppositionen.

  /Dr Dexter

  SvaraRadera
 7. Dr Dexter

  Varför är det den stora frågan? MS har gång på gång deklarerat att SD inte är önsvärda. Vad är det du inte begriper!

  Kaj

  SvaraRadera
 8. Kaj: Av den enkla anledningen att oppositionen måste fälla den sittande regeringen efter valet nästa år. Om nu SDs röster krävs för att fälla den sittande regeringen har ju Mona och co bara två val, antingen fälla regeringen med stöd av SD eller låta Reinfeldt och co fortsätta. Det står klart och tydligt i Regeringsformen att det krävs en absolut majoritet för att fälla regeringen. Den sittande regeringen behöver inte automatiskt avgå efter valet utan kan sitta kvar. Och så länge S inte får absolut majoritet för att fälla Alliansen så är Monas prat om att inte stödja sig på SD bara tomma ord.

  /Dr Dexter

  SvaraRadera
 9. ”Och så länge S inte får absolut majoritet för att fälla Alliansen så är Monas prat om att inte stödja sig på SD bara tomma ord.”

  Du spekulerar i en valförlust för s+v+mp och en biljett till riksdagen för SD. Det kan man ju göra om man har lust. Men det är att göra det enkelt för sig. Det finns många faktorer som spelar in och krånglar till det, Piratpartiet och KD bland annat. Chansen är faktiskt större att vänstern vinner. För hur har opinionsläget under mandatperioden hitintills sett ut?

  Att som Monas Sahlin och socialdemokratin gång på gång förpassa SD till sophögen är inte tomma ord. De är ord som förpliktigar en bra tid framöver.

  SvaraRadera